Cikkek archívuma
-
2024.07.19 11:01
Palacsinta box
Következő nasi boxunk egy palacsinta alapú lesz! Mi van a dobozban? -mogyorókrémes palacsinta (teljes kiőrlésű lisztből és tönkölykorpából készült) -eper -jalapeno-s lime-os tortilla chips
-
2024.07.19 10:59
Süss és fagyassz
Ha szereted a sütiket, de magadnak nem akarsz megsütni egy teljes tepsit, akkor lefelezheted a mennyiséget, de sok esetben így nem lesz ugyanolyan a süti. Jó megoldás, ha készítesz egy teljes adagot, és lefagyasztod. Sokkal könnyebb dolgod lesz, ha muffint sütsz és egyesével fagyasztod le őket....
-
2024.07.19 10:57
Keverj zöldséget a sütibe
Ha nehezen tudsz zöldségeket enni, belekeverheted őket süteményekbe is, hogy ismerkedj az ízükkel! Én készítettem már cukkinis kevertet is, nagyon finom, de a répa is nagyon jó sütikbe. A sütőtök , az édesburgonya és a cékla is nagyon jó választás! Próbáljátok ki Gluténmentes...
-
2024.07.19 10:56
Ebéd box
Mai ebéd boxunkba került: -sajtos burgonyakrokett -sütőben sült édeskrumpli -happy hippo A krokett receptje itt található: https://www.eletmodesminden.hu/news/sajtos-burgonyakrokett/
-
2024.07.19 10:53
Gyümölcsös sütik
A gyümölcsökkel, ahogy a zöldségekkel is, nagyon finom süteményeket lehet készíteni. Ezek nagyon jól fagyaszthatóak is, így nyugodtan készítsetek belőlük többet is! Zabpehelylisztes-meggyes...
-
2024.07.19 10:51
Egy kis nasi box
Áfonya: -nagyon jót tesz a szemnek -erősíti az immunrendszert -jó hatású a szív-és érrendszerre -segít csökkenteni a rossz koleszterin szintjét Eper: -antioxidáns hatású -gyulladáscsökkentő -gazdag vasban, kalciumban, magnéziumban, mangánban, folsavban és jódban...
-
2024.07.09 09:57
Mi van az instant kávéban? 6. rész
És el is érkeztünk 6. E-számunkhoz, ami az E472e. Mi ez? A zsírsavak mono- és digliceridjeinek diacetil-borkősavészterei. Olaj a vízben emulzió képzésére alkalmas. Mivel a fehérjékkel erős kölcsönhatásba lép, főleg a búzafehérjével, elsősorban péksütik előállítására használják. Tésztaféléknél is...
-
2024.07.09 09:30
Mi van az instant kávéban? 5. rész
Ötödik E-számunk a 3 in 1 kávénkban az E471. A mono-és diglicerideket zsírsavakból és glicerinből állítják elő. Állati zsírokból is előállíthatóak, de általában növényi olajokat, pl. szójaolajat használnak hozzá. Meleg vízzel kapcsolódva emulgeáló hatásuk van. A péksütikben levő keményítő a mono-és...
-
2024.07.09 09:28
Mi van az instant kávéban? 4. rész
Negyedik adalékunk az E451. A trifoszfátok is a foszforsav származékai. Nagyon sok területen használja őket az élelmiszeripar, a trifoszfátok fehérjeoldó képessége nagyobb, mint a difoszfátoké és jó ioncserélő képességgel is rendelkeznek. Főleg ömlesztősóként, stabilizátorként és savanyúságot...
-
2024.07.09 09:17
Mi van az instant kávéban? 3. rész
Ha emlékeztek az előző cikkekből, az egyik legnépszerűbb 3 in 1 kávét elemezzük! És el is érkeztünk az E452-höz! A polifoszfátok a foszforsav (E338) származékai. A foszfátokat az élelmiszeripar nagyon sok területén használják, ugyanis a polifoszfátoknak van a legerősebb fehérjeoldó képességük. Már...