Összes cikk
-
2017.02.04 22:17
A téli kézápolás szabályai
-
2017.02.03 22:16
Stresszcsökkentő ételek
-
2017.02.01 22:15
Cöliákia
-
2017.01.27 22:13
Vashiány
-
2017.01.26 22:12
Búzacsíra
Bejegyzések
-
Mi kell bőrünk egészségéhez?
Mi kell bőrünk egészségéhez? 1.Béta-karotin: sárgarépában, sütőtökben, sárgabarackban található 2.B-vitaminok: élesztőben, sörélesztőben, teljes...
-
Ételallergiák tünetei, avagy a hasfájáson túl......
Gyakori tévhit, hogy az Ételallergiák csak emésztőrendszeri tüneteet okozhatnak! Most összegyűjtöttem Nektek azokat a tüneteket,amik hátterében...
-
Együnk színesen!
1.PIROS: energiát ad, együnk napi 1 vagy 2 paradicsomot, ami csökkentheti a nőknél a mellrák, férfiaknál a prosztatarák kockázatát -gondoljunk csak a...
-
A MÁJ takarítója: a MÁRIATÖVIS!
A Karácsony és a Szilveszter általában a nagy evések és ivások időszaka ! De ne feledjük el, hogy ilyenkor a Májunkra nagy teher hárul! Ma egy olyan...
-
Készüljünk együtt a Karácsonyra! :)
Kedves Olvasóim! Lassan itt a Karácsony, én pedig szeretnék kedveskedni Nektek, így azt találtam ki, hogy ajándékötleteket, kreatív dekor- ötleteket,...
-
Magnézium kisokos
Sokszor halljuk, hogy szedjünk MAGNÉZIUMOT! De azt már kevésbé, hogy nem mindegy, milyen fajta Magnéziumot viszünk be a szervezetünkbe! Természetesen...
-
Időgazdálkodás 1: Írj listát!
Sokszor azt gondoljuk, hogy nincs elég időnk, és jó lenne, ha egy nap minimum 36 órás lenne. Örök kérdés, hogy az idő túl kevés, vagy mi nem...
-
Tejmentes rizskoch recept
Tejmentes rizskoch recept 40 dkg rizs 4 dl víz 8 dl rizstej 20 dkg porcukor 12 dkg margarin (tejmentes ez is) 3 csomag vaníliás cukor 6 db...
-
Gyermekek immunerősítése 7-10
7. Mérsékeljük a cukrozott üdítők, fehérlisztből készült pékáruk, mesterséges adalékokkal készült ételek fogyasztását! Legyen az étrendben...
-
Gyermekek immunerősítése 4-6
Az első 3 tipp után tovább nyargalunk Immunerősítés témakörben! 4.Mindig , minden nap kérjük meg a gyermeket, hogy mesélje el a napját, hallgassuk...
ÜZENET:
GYIK
-
Mit jelent a glutén-érzékenység?
A gluténérzékenység, glutén-intolerancia vagy cöliákia egy autoimmun betegség. A számára veszélyes fehérje (glutén) elleni védekezés közben a szervezet saját maga ellen fordul.
-
Intolerancia vagy allergia?
Gabonaallergia esetén a szervezet az élelmiszerekben lévő különböző fehérjékre, mint az albumin, glutén és globulin, ad gyorsan jelentkező allergiás reakciót. Ezzel szemben a glutén-intoleranciában szenvedők csak a gluténra reagálnak egy autoimmun folyamattal.
-
Elmúlik az érzékenység?
Sajnos a glutén-érzékenység nem múlik el. Betartva a cöliákia diéta szabályait, az orvossal és a dietetikussal egyeztetve, teljes élet élhető a betegséggel együtt.
-
Mik az intolerancia tünetei?
A vékonybélben lévő bélbolyhok sorvadása következtében felszívódási zavarok jelentkeznek. Ennek eredményeként hasi görcsök, hasmenés, puffadás, illetve a zsír- és fehérjefelszívódási zavarok miatt vízvisszatartrás, ödéma is előfordulhat.
-
Hogyan állapítható meg egy élelmiszerről, hogy gluténmentes?
A mai törvényi előírások alapján a terméken fel kell tüntetni az allergén összetevőket, így a glutént is. Ez történhet szövegesen, aláhúzva, vagy jelzéssel, ami egy karikában látható búzakalász áthúzva.
-
Miért van az, hogy rágás és evés után kevésbé fáj a torkunk, amikor torokgyulladásunk van?
Mert a nyálban van egy OPIORFIN nevű fájdalomcsillapító anyag!
-
Mi az oka annak, hogy reggelre gyakran bedagad a szemem?
Az az oka, hogy a nyirokereknek nincs izmos fala, gyakran csak a gravitációval és a környező izmokkal dolgoznak össze!