A sokoldalú FAHÉJ
2018.10.24 19:07
Mára mindennapi fűszerünkké vált, a Karácsonyi sütemények fő alkotórésze, mégis sokan nem is sejtik, hogy mennyi jótékony hatása van az egészségünkre, ez nem más, mint a FAHÉJ!
Mit kell tudnunk róla?
- emésztés-serkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatású
- erős antioxidáns, remek mangánforrás, IMMUNERŐSÍTŐ hatású
- napi 2 g fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást
- csökkenti a triglicerid-szintet, a káros koleszterin-szintet és az összkoleszterin-szintet is
- cukorbetegeknek mindenképpen javasolható a napi fahéj-fogyasztás
- illóolaját is felhasználják, az illatszeriparban, illetve szájápoló szerekben is
- bőrfiatalító hatású, előszeretettel keverik kozmetikumokba
- segíti a fogyást azáltal, hogy gyorsítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, enyhe zsírégető hatása is van
- hatékony a gombás fertőzésekkel szemben is, ennek a legjobb formája a fahéj olaja
- ízületi gyulladásoknál is kitűnő kiegészítő szer lehet, egy pohár meleg vízben keverjünk el 2 kanál mézet és 1 kiskanál fahéjat, ezt fogyasszuk rendszeresen