A sokoldalú FAHÉJ

2018.10.24 19:07

Mára mindennapi fűszerünkké vált, a Karácsonyi sütemények fő alkotórésze, mégis sokan nem is sejtik, hogy mennyi jótékony hatása van az egészségünkre, ez nem más, mint a FAHÉJ!

 

Mit kell tudnunk róla?              

  • emésztés-serkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatású
  • erős antioxidáns, remek mangánforrás, IMMUNERŐSÍTŐ hatású
  • napi 2 g fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást
  • csökkenti a triglicerid-szintet, a káros koleszterin-szintet és az összkoleszterin-szintet is
  • cukorbetegeknek mindenképpen javasolható a napi fahéj-fogyasztás
  • illóolaját is felhasználják, az illatszeriparban, illetve szájápoló szerekben is
  • bőrfiatalító hatású, előszeretettel keverik kozmetikumokba
  • segíti a fogyást azáltal, hogy gyorsítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, enyhe zsírégető hatása is van
  • hatékony a gombás fertőzésekkel szemben is, ennek a legjobb formája a fahéj olaja
  • ízületi gyulladásoknál is kitűnő kiegészítő szer lehet, egy pohár meleg vízben keverjünk el 2 kanál mézet és 1 kiskanál fahéjat, ezt fogyasszuk rendszeresen

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode