Almakrémleves
2022.02.13 11:09
Hozzávalók:
-6 db alma
-1 evőkanál citromlé
-1,5 liter víz
-3-4 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 kiskanál őrölt fahéj
-2 dl tej
-1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Egy nagy edénybe 1,5 liter hideg vizet töltünk és hozzáadjuk a citromlevet. Az almákat meghámozzuk, felvágjuk kisebb kockákra, majd egyből a vízbe tesszük őket. Hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, majd feltesszük főni. Ha az alma puha, levesszük a tűzről és turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. Ha kész, megkóstoljuk, és ha kell, még fűszerezhetjük.
A pudingport kikeverjük a tejjel és mielőtt az almapépet visszatesszük a tűzre, pár kanállal a tejes pudingporhoz kanalazzuk, hogy a hőkülönbség miatt ne csapódjon ki a tej. Ha ez kész, hozzáöntjük a leveshez, visszatesszük a tűzre és kevergetve főzzük pár percig.
Tálalhatjuk almachips-szel, őrölt fahéjjal, vagy fahéjas cukorral.
(137. recept)