Almakrémleves

2022.02.13 11:09

Hozzávalók:

-6 db alma

-1 evőkanál citromlé

-1,5 liter víz

-3-4 evőkanál kristálycukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 kiskanál őrölt fahéj

-2 dl tej

-1 csomag vaníliás pudingpor

 

Elkészítés:

Egy nagy edénybe 1,5 liter hideg vizet töltünk és hozzáadjuk a citromlevet. Az almákat meghámozzuk,  felvágjuk kisebb kockákra, majd egyből a vízbe tesszük őket. Hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, majd feltesszük főni. Ha az alma puha, levesszük a tűzről és turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. Ha kész, megkóstoljuk, és ha kell, még fűszerezhetjük.

A pudingport kikeverjük a tejjel és mielőtt az almapépet visszatesszük a tűzre, pár kanállal a tejes pudingporhoz kanalazzuk, hogy a hőkülönbség miatt ne csapódjon ki a tej. Ha ez kész, hozzáöntjük a leveshez, visszatesszük a tűzre és kevergetve főzzük pár percig.

Tálalhatjuk almachips-szel,  őrölt fahéjjal, vagy fahéjas cukorral.

(137. recept)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode