Almás-kakaós kevert
2024.01.17 19:32
Hozzávalók a tésztához:
-3 db közepes alma
-1 tk. mézeskalács fűszer vagy fahéj
-8 ek. cukor
-1 tojás
-8 ek. olaj
-1 dl tej
-30 dkg liszt
-1/4 ek. szódabikarbóna
-1 ek. kakaópor
Hozzávalók a kakaós mázhoz:
-10 dkg porcukor
-3 evőkanál kakaópor
-1 ek. tej
-8 dkg margarin
Elkészítés:
Lereszeljük az almákat, majd hozzáadjuk a mézesfűszert, a cukrot, a tojást, az olajat és a tejet. Jól elkeverjük. Ha kész, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 Celsius-fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kakaós máz:
Összekeverjük a hozzávalókat és nagyon alacsony lángon összemelegítjük, amíg egynemű nem lesz. Ha a tészta kihűlt, leöntjük a mázzal.
(190.recept)