Almás-körtés kevert süti

2022.10.17 11:33

Hozzávalók:

-1 alma

-3 körte

-fél teáskanál fahéj

-8 evőkanál cukor

-1 tojás

-8 evőkanál étolaj

-1 dl tej

-30 dkg liszt

-1/4 evőkanál szódabikarbóna

-1 evőkanál kakaópor

Tetejére:

2 evőkanál baracklekvár

10 dkg tortabevonó+ olaj

 

Elkészítés:

Az almát lereszelem, majd hozzáadom a kis darabokra vágott körtét, hozzáadom a fahéjat és a cukrot, jól átkeverem, majd mehet hozzá a tojás, a tej és az olaj.

Egy másik edényben összedolgozom a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. A nedves és a száraz hozzávalókat is összekeverem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben simítom és 180 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.

A sütire még forrón rákenjük a baracklekvárt és megvárjuk, míg kihűl. Ha kész, bevonjuk a felolvasztott olajos tortabevonóval.

(159. recept)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode