Almás-körtés kevert süti
2022.10.17 11:33
Hozzávalók:
-1 alma
-3 körte
-fél teáskanál fahéj
-8 evőkanál cukor
-1 tojás
-8 evőkanál étolaj
-1 dl tej
-30 dkg liszt
-1/4 evőkanál szódabikarbóna
-1 evőkanál kakaópor
Tetejére:
2 evőkanál baracklekvár
10 dkg tortabevonó+ olaj
Elkészítés:
Az almát lereszelem, majd hozzáadom a kis darabokra vágott körtét, hozzáadom a fahéjat és a cukrot, jól átkeverem, majd mehet hozzá a tojás, a tej és az olaj.
Egy másik edényben összedolgozom a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. A nedves és a száraz hozzávalókat is összekeverem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben simítom és 180 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.
A sütire még forrón rákenjük a baracklekvárt és megvárjuk, míg kihűl. Ha kész, bevonjuk a felolvasztott olajos tortabevonóval.
(159. recept)