Almás pite amerikai módra
2018.10.17 10:31
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
A lisztbe reszeljük a margarint, az a lényeg, hogy ne olvadjon meg, én ezért reszelem, könnyebb, mint belemorzsolni, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojássárgákat. összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Hűtőben 2-3 órán át pihentetjük.
Töltelék:
- 80 dkg alma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kiskanál fahéj
- 1-2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál liszt
Az alma 3/4 részét lereszelem, a többit felkockázom, majd meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Kis lángon csak annyira összefőzzük, hogy a cukor feloldódjon.
Ha letelt az idő, a tészta felét kinyújtjuk és a kimargarinozott jénai/kerámia/pitesütő aljába fektetjük, a lényeg, hogy pereme is legyen! Ráhalmozzuk a tölteléket, és befedjük a tészta másik felével. Én szaggattam rá linzerkiszúróval vágott almákat is. Megszurkáljuk villával, megszórhatjuk fahéjas kristálycukorral és 180 Celsius-fokon kb 1 óra alatt készre sütjük.