Almás pite amerikai módra

2018.10.17 10:31

Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája

 

A lisztbe reszeljük a margarint, az a lényeg, hogy ne olvadjon meg, én ezért reszelem, könnyebb, mint belemorzsolni, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojássárgákat. összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Hűtőben 2-3 órán át pihentetjük.

 

Töltelék:

  • 80 dkg alma
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál liszt

 

Az alma 3/4 részét lereszelem, a többit felkockázom, majd meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Kis lángon csak annyira összefőzzük, hogy a cukor feloldódjon.

 

Ha letelt az idő, a tészta felét kinyújtjuk és a  kimargarinozott jénai/kerámia/pitesütő aljába fektetjük, a lényeg, hogy pereme is legyen! Ráhalmozzuk a tölteléket, és befedjük a tészta másik felével. Én szaggattam rá linzerkiszúróval vágott almákat is. Megszurkáljuk villával, megszórhatjuk fahéjas kristálycukorral és 180 Celsius-fokon kb 1 óra alatt készre sütjük.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode