Aranygaluska muffin
2018.11.12 10:13
Hozzávalók a tésztához:
A bögre 2,5 dl-es!
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 bögre kristálycukor
- 3 evőkanál dió
- 1 bögre tej
- 12,5 dkg olvasztott margarin
- 1 tojás
Hozzávalók a diós réteghez:
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
- Összekeverjük a tészta hozzávalóit jó alaposan.
- Összekeverjük a diós réteg hozzávalót is.
- A muffinformát jól kikenjük margarinnak vagy muffin papírokkal béleljük ki, belekanalazunk 1 evőkanál tésztát, rá egy kiskanál cukros dió, majd megint tészta, így rétegezzük. A tetejére cukros dió kerüljön. 180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ne nyissuk ki sokszor a sütőt , miközben sül a tészta.
Önmagában is finom, de tálalhatjuk vaníliasodóval, lekvárral, stb...