Bagett
2024.10.28 19:42
Hozzávalók:
-3 dl langyos tej
-2 evőkanál cukor
-2,5 dkg élesztő
-2 evőkanál olvasztott margarin
-1 tk. só
-50 dkg liszt
Elkészítés:
A langyos tejbe tesszük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva felfuttatjuk. Közben egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az olvasztott margarint és végül az élesztős tejet. A tésztát kicsit dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
Ha letelt az idő, átgyúrjuk és 2 bagettet formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejüket bevagdossuk és letakarva még 30 percig kelesztjük.
190 Celsius-fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom, az egyik legfinomabb kenyér, amit ettem.
(220. recept)