Barackos túrótorta

2018.10.22 10:13

Hozzávalók a kekszes alaphoz

  • 25 dkg kakaós keksz
  • 10 dkg  margarin
  • 3 evőkanál olaj

Hozzávalók a töltelékhez

  • 6 dl  habtejszín
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag  vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 6 db lapzselatin
  • 2 evőkanálnyi narancshéj

Torta tetejére:

  • 5 db őszibarack vagy barack-konzerv
  • 1 db narancs
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a torta alapját: finomra törjük a kakaós kekszet, összedolgozzuk az olvasztott margarinnal, majd belenyomkodjuk a kiolajozott tortaformába. Hűtőbe tesszük.
  2. Ezután következik a töltelék összeállítása: a tejszínhabot felverjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
  3. Elkészítjük a zselatint: először laponként hideg vízbe tesszük, 5 percig áztatjuk őket, majd a vízből kivesszük, óvatosan kinyomkodjuk. Egy főzőedénybe tesszük őket, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, majd állandóan keverve, lassú tűzön feloldjuk, langyosra hűtjük, majd a krémbe keverjük. A krémet a kekszalapra öntjük.
  4. Feldaraboljuk a barackot szép, egyenlő darabokra, leitatjuk a levét papírtörlőn, és kirakjuk vele a a tortát. A torta közepére egy narancsdarabot teszünk, de aki szeretné, a közepét is kirakhatja barackkal. Én szeretek konzerv barackot használni, mert szebben lehet feldarabolni és jobban mutat.
  5. Egy kis baracklével összekeverjük a tortazseléport, felmelegítjük forrásig, kicsit hűlni hagyjuk, majd mikor kezd zselésedni, összeállni, ecsettel bekenjük a gyümölcsöt, nem öntjük rá az egészet.
  6. Egy éjjelre hűtőbe tesszük.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode