Barackos túrótorta
2018.10.22 10:13
Hozzávalók a kekszes alaphoz
- 25 dkg kakaós keksz
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál olaj
Hozzávalók a töltelékhez
- 6 dl habtejszín
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 6 db lapzselatin
- 2 evőkanálnyi narancshéj
Torta tetejére:
- 5 db őszibarack vagy barack-konzerv
- 1 db narancs
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
- Először elkészítjük a torta alapját: finomra törjük a kakaós kekszet, összedolgozzuk az olvasztott margarinnal, majd belenyomkodjuk a kiolajozott tortaformába. Hűtőbe tesszük.
- Ezután következik a töltelék összeállítása: a tejszínhabot felverjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
- Elkészítjük a zselatint: először laponként hideg vízbe tesszük, 5 percig áztatjuk őket, majd a vízből kivesszük, óvatosan kinyomkodjuk. Egy főzőedénybe tesszük őket, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, majd állandóan keverve, lassú tűzön feloldjuk, langyosra hűtjük, majd a krémbe keverjük. A krémet a kekszalapra öntjük.
- Feldaraboljuk a barackot szép, egyenlő darabokra, leitatjuk a levét papírtörlőn, és kirakjuk vele a a tortát. A torta közepére egy narancsdarabot teszünk, de aki szeretné, a közepét is kirakhatja barackkal. Én szeretek konzerv barackot használni, mert szebben lehet feldarabolni és jobban mutat.
- Egy kis baracklével összekeverjük a tortazseléport, felmelegítjük forrásig, kicsit hűlni hagyjuk, majd mikor kezd zselésedni, összeállni, ecsettel bekenjük a gyümölcsöt, nem öntjük rá az egészet.
- Egy éjjelre hűtőbe tesszük.