Brokkolikrokett

2024.07.19 12:19

Hozzávalók:

-1 fej brokkoli

-1 nagyobb darab krumpli (kb. 200 g)

-1 tojás

-1 mk. só

-fél mk. bors

-1 ek. zsemlemorzsa

 

Forgatáshoz és sütéshez:

-zsemlemorzsa

-olaj

 

Elkészítés:

A brokkolit megfőzzük, forró, lobogó vízben, ez olyan 15-20 perc. A krumplit én megint mikróban készítettem el, ahogy a többi krokettnél is. Ilyenkor héjastól betesszük a krumplit a mikróba, előtte megmossuk, és oldalanként 3-4 percig mikrózzuk. Onnan lehet tudni, hogy kész, hogy egy villát beleszúrunk és puha állaga van.

Ha kész a brokkoli, óvatosan szétnyomkodjuk krumplinyomóval, mehet hozzá a szétnyomott krumpli is, a tojás, a só és a bors, valamint a zsemlemorzsa. Összegyúrjuk , kroketteket formázunk belőle, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Sütőpapíros tepsire tesszük öket és egy ecsettel átkenjük olajjal.

180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 perc alatt késze sütjük.

Én most sült édesburgonyát tálaltam hozzá.

(215. recept)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode