Brokkolikrokett
2024.07.19 12:19
Hozzávalók:
-1 fej brokkoli
-1 nagyobb darab krumpli (kb. 200 g)
-1 tojás
-1 mk. só
-fél mk. bors
-1 ek. zsemlemorzsa
Forgatáshoz és sütéshez:
-zsemlemorzsa
-olaj
Elkészítés:
A brokkolit megfőzzük, forró, lobogó vízben, ez olyan 15-20 perc. A krumplit én megint mikróban készítettem el, ahogy a többi krokettnél is. Ilyenkor héjastól betesszük a krumplit a mikróba, előtte megmossuk, és oldalanként 3-4 percig mikrózzuk. Onnan lehet tudni, hogy kész, hogy egy villát beleszúrunk és puha állaga van.
Ha kész a brokkoli, óvatosan szétnyomkodjuk krumplinyomóval, mehet hozzá a szétnyomott krumpli is, a tojás, a só és a bors, valamint a zsemlemorzsa. Összegyúrjuk , kroketteket formázunk belőle, és megforgatjuk zsemlemorzsában. Sütőpapíros tepsire tesszük öket és egy ecsettel átkenjük olajjal.
180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 perc alatt késze sütjük.
Én most sült édesburgonyát tálaltam hozzá.
(215. recept)