Buci nudli :)
2018.11.10 09:45
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3,5 dkg olvasztott margarin
- 20 dkg liszt
- 1 ek. búzadara
- 1 tojás
- só
- zsemlemorzsa (+cukor+ margarin)
Elkészítés:
- A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és jól áttörjük. Ha kicsit hült, hozzáadjuk a margarint,a lisztet, a sót, a búzadarát és a tojást.
- Jól összegyúrjuk a tésztát, közepesen lágy legyen, majd ketté vesszük, 2 cipót formázunk belőle.
- A cipókat 4-4 részre osztjuk és mindegyik részből kis hengert sodrunk, amiket aztán 2-3 cm-es darabokra vágunk, és nudlikat formázunk.
- A nudlikat bő, forró, sós vízben kifőzzük. Ha készen vannak, feljönnek a víz tetejére.
- Szűrővel kiszedjük a megfőtt nudlikat, folyó vízben lemossuk őket, majd a zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Zsemlemorzsa elkészítése:
Miközben főnek a nudlik, addig elkészítjük a zsemlemorzsát, és kristálycukorral és margarinnal együtt pirítom a zsemlemorzsát, így szép színe lesz és roppanós marad!