Cake pop recept
2018.11.20 19:04
Hozzávalók:
- 40 dkg maradék süti (nekem a citromos-grízes sütimből maradt)
- 2 evőkanál nutella
- 2-3 evőkanálnyi lekvár (amilyet szeretnénk, lehet barack, alma, szilva, stb..)
Egyéb:
- olvasztott csoki (én most 72 %-os kakaótartalmú chilis étcsokit használtam)
- nyalóka pálcák
- kókuszreszelék
- fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
- A sütit lemorzsoljuk, hozzáadjuk a nutellát és a lekvárt, ennyi az egész. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy majd formázható legyen a tészta, ez ugye sütimorzsa-függő, hogy mennyi lekvárt vesz fel.
- Hűtőbe tesszük a masszát 1-2 órára.
- Ha letelt az idő, a masszából vizes kézzel tetszés szerinti nagyságú golyókat formálunk.
- Ha cake popot szeretnénk csinálni, akkor egy pálcára fel kell, hogy szúrjuk a golyókat, ami úgy a legkönnyebb, hogy a pálcika végét olvasztott csokiba mártjuk, majd így szúrjuk bele a golyóba, így nem fog leesni a golyónk a pálcikáról.
- A cake pop-okat hungarocellbe állítva hagyjuk száradni, ha bevontuk csokival.
- Ízlés szerint bevonhatjuk a golyókat csokival, vagy csak kókuszba forgathatjuk, esetleg fahéjas cukorba.
Készítettem sima golyócskákat, amiket nem szúrtam pálcára, hanem FAHÉJAS KRISTÁLYCUKORBA forgattam, majd csokival lecsorgattam, ez ízlett a legeslegjobban!!!!!!
A chilis étcsoki íze nagyon jól harmonizált a fahéjas cukorral.