Cake pop recept

2018.11.20 19:04

Hozzávalók:

  • 40 dkg maradék süti (nekem a citromos-grízes sütimből maradt)
  • 2 evőkanál nutella
  • 2-3 evőkanálnyi lekvár (amilyet szeretnénk, lehet barack, alma, szilva, stb..)

 

Egyéb:

  • olvasztott csoki (én most 72 %-os kakaótartalmú chilis étcsokit használtam)
  • nyalóka pálcák
  • kókuszreszelék
  • fahéjas kristálycukor

 

Elkészítés:

  1. A  sütit lemorzsoljuk, hozzáadjuk a nutellát és a lekvárt, ennyi az egész. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy majd formázható legyen a tészta, ez ugye sütimorzsa-függő, hogy mennyi lekvárt vesz fel.
  2. Hűtőbe tesszük a masszát 1-2 órára.
  3. Ha letelt az idő, a masszából vizes kézzel tetszés szerinti nagyságú golyókat formálunk.
  4. Ha cake popot szeretnénk csinálni, akkor egy pálcára fel kell, hogy szúrjuk a golyókat, ami úgy a legkönnyebb, hogy a pálcika végét olvasztott csokiba mártjuk, majd így szúrjuk bele a golyóba, így nem fog leesni a golyónk a pálcikáról.
  5. A cake pop-okat hungarocellbe állítva hagyjuk száradni, ha bevontuk csokival.
  6. Ízlés szerint bevonhatjuk a golyókat csokival, vagy csak kókuszba forgathatjuk, esetleg fahéjas cukorba.

Készítettem sima golyócskákat, amiket nem szúrtam pálcára, hanem FAHÉJAS KRISTÁLYCUKORBA forgattam, majd csokival lecsorgattam, ez ízlett a legeslegjobban!!!!!!

A chilis étcsoki íze nagyon jól harmonizált a fahéjas cukorral.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode