Chilis csicseriborsó pörkölt bulgurral
2018.10.22 09:19
Hozzávalók
- 20 dkg csicseriborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál olaj
- 4 evőkanál chiliszósz
- 3 kávéskanál ételízesítő
- 3 csipet bors
- 1 bögre bulgur
- 1 db paradicsom
Elkészítés
- A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk.
- A fokhagymát lereszeljük.
- A paradicsomot gerezdekre vágjuk.
- Az olajat felhevítjük, majd ha kellően meleg, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk!
- Ha jó a hagyma, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, majd a kiázott levével együtt hozzáadjuk a csicseriborsót és a paradicsomot, ételízesítőt, fokhagymát, borsot, és visszatesszük a tűzre!
- Ha már majdnem kész a borsó (nem lesz teljesen puha), hozzáadjuk a chiliszószt, és egyet forralunk rajta!
- Választhatunk, hogy a pörköltben főzzük-e meg a bulgurt, vagy külön. Ha külön készítjük el, akkor tegyünk fel egy bögre bulgurt 2 bögre vízzel főni, ízlés szerint ehhez is adhatunk ételízesítőt, hamar megfő, figyeljünk, nehogy leégjen!