Chilis csicseriborsó pörkölt bulgurral

2018.10.22 09:19

Hozzávalók

  • 20 dkg csicseriborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál chiliszósz
  • 3 kávéskanál ételízesítő
  • 3 csipet bors
  • 1 bögre bulgur
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk.
  3. A fokhagymát lereszeljük.
  4. A paradicsomot gerezdekre vágjuk.
  5. Az olajat felhevítjük, majd ha kellően meleg, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk!
  6. Ha jó a hagyma, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, majd a kiázott levével együtt hozzáadjuk a csicseriborsót és a paradicsomot, ételízesítőt, fokhagymát, borsot, és visszatesszük a tűzre!
  7. Ha már majdnem kész a borsó (nem lesz teljesen puha), hozzáadjuk a chiliszószt, és egyet forralunk rajta!
  8. Választhatunk, hogy a pörköltben főzzük-e meg a bulgurt, vagy külön. Ha külön készítjük el, akkor tegyünk fel egy bögre bulgurt 2 bögre vízzel főni, ízlés szerint ehhez is adhatunk ételízesítőt, hamar megfő, figyeljünk, nehogy leégjen!

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode