Csirkés-bulguros egytálétel
2018.10.22 09:12
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 bögre bulgur
- 3 db paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- 1 db leveskocka
- 2 teáskanál rozmaring
- 2 kávéskanál ételízesítő
- 3 csipet bors
- 1 l víz
Elkészítés
- A húst és a zöldségeket felkockázzuk.
- A leveskockából 1 liter vízzel húslevesalapot főzünk.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, ha jó, hozzáadjuk a felkockázott húst, és egy kicsit pirítjuk.
- Ha megpirult a hús, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot és a rozmaringot, majd felöntjük a húsleves 3/4 részével.
- Ha a hús már félig puha, beletesszük a zöldségeket, majd a bulgurt is, és a maradék húslevest, és puhára főzzük!