Csokis és vaníliás minikuglóf recept
2017.10.20 10:36
Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 db tojás
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek napraforgó olaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 ek narancshéj
- 1 dl rum
Elkészítés
- Összekeverjük a hozzávalókat, a csokikat durvára törve adjuk hozzá.
- A masszát kivajazott minikuglóf formába kanalazzuk, 20 percig sütjük 190°C-on!
- Ha kész, 5 percig a formában hagyjuk, majd rácson hagyjuk kihűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk!
- A vaníliásat ugyanígy kell elkészíteni, csak kakaópor nélkül!