Csokis szőlőzsír házilag
2018.07.21 17:33
Hozzávalók:
-1 g méhviasz
-2 g kókuszolaj
-2 g kakaóvaj
-1 g extra szűz olívaolaj
-1 g 70 %-os étcsokoládé
-3 csepp mandulaolaj
Elkészítése:
Az összetevőket a mandulaolaj kivételével egy üvegedényben gőz fölött összeolvasztjuk, majd a végén hozzáadjuk folyamatos keverés közben a mandulaolajat is!
Ha kész, minden szépen felolvadt, tokba vagy tégelybe helyezzük, majd állni hagyjuk pár percre.
Majd 15 percre hűtőe tesszük és kész is!
Nagyon finom kakaóvaj és csoki illata van. :)
A kakaóvaj szobahőmérséklet felett már nagyon hamar olvad, ezért nyáron vigyázni kell, ha magunkkal visszük nagy melegbe, felolvadhat!
Nekem ebből a mennyiségből 2 kis toknyi szőlőrúzs lett!