Egészséges a barna kenyér?

2019.03.20 18:50

Sokszor hallottam már a következő mondatot: "én egészségesen étkezem, mert barna kenyeret eszem"!

Vagy: " én nem használok fehér cukrot, csak barnát!"

Ezek a mondatok valóban igazak, hiszen valóban barnák ezek a termékek! De egészségesek is?

Sajnos a legtöbb esetben a válasz: NEM! (tisztelet a kivételnek)

Miért nem?

Mert sokszor ezen termékek barna színűket a színezékektől kapják. Ez legtöbbszöt maláta, karamell, vagy melasz.

Mi az első figyelmeztető jel, hogy színezett kenyérrel van dolgod? Hogy  könnyű. Ha fogtál már igazi rozskenyeret ,tudod miről beszélek. A szerkezete tömör és maga a kenyér is nehéz.

A legjobb, ha otthon sütjük a kenyeret, de természetesen erre nem mindenkinek van lehetősége.

Szerencsére egyre több egészségtudatos pékséggel találkozhatunk, a lényeg, hogy mindenképpen teljes kiőrlésű kenyeret válasszunk, bátran érdeklődjünk az összetevők felől! Ezek rosttartalma jelentős, lassabb a felszívódásuk, ennek köszönhetően jellemzően kevesebbet is tudunk enni belőlük és nem dobja meg a vércukorszintünket sem annyira, mint fehér társai!

De mi a helyzet a barna cukorral?

Sajnos ugyanez. Tulajdonképpen fehér cukor megspékelve egy kis melasszal, színezővel, aromával.

 

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode