Feketeerdei meggyes kuglóf

2017.10.09 16:41

 

Hozzávalók

A kuglófhoz

  • 125 ml habtejszín
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag  sütőpor
  • 40 dkg finomliszt
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 22 dkg margarin
  • 2 teáskanál  vanília aroma
  • 45 dkg meggybefőtt
  • 1 dl meggylé

A díszítéshez

  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál ételfesték (bármilyen színű lehet, én kékkel csináltam, kisfiúnak)
  • 150 g franciadrazsé
  • 2 evőkanál forró víz
  • 10 dkg kókuszreszelék

 

Elkészítés

  • Összekeverjük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília aromát, a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejszínt és a meggylevet, ezt jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit is. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan összekeverjük, majd a meggyet is hozzáadjuk a legvégén.
  • A masszát a kivajazott, belisztezett kuglófformába öntjük, kb. 40 percig sütjük 180 Celsius-fokon. Ha a teteje megpirul, de még nincs kész, takarjuk le alufóliával, és süssük tovább.
  • A porcukrot és az ételfestéket összekeverjük egy kis forró vízzel, és a kuglófra csorgatjuk, francia drazséval díszítjük, meghinthetjük kókuszreszelékkel is!

Lehet még bele tenni rumot vagy rumaromát, esetleg a meggyet beáztatni rumba, úgy beletenni, de mivel gyerkőcnek készült, ezért kihagytam belőle!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode