Feketeerdei meggyes kuglóf
2017.10.09 16:41
Hozzávalók
A kuglófhoz
- 125 ml habtejszín
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 5 db tojás
- 25 dkg cukor
- 22 dkg margarin
- 2 teáskanál vanília aroma
- 45 dkg meggybefőtt
- 1 dl meggylé
A díszítéshez
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál ételfesték (bármilyen színű lehet, én kékkel csináltam, kisfiúnak)
- 150 g franciadrazsé
- 2 evőkanál forró víz
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- Összekeverjük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília aromát, a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejszínt és a meggylevet, ezt jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit is. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan összekeverjük, majd a meggyet is hozzáadjuk a legvégén.
- A masszát a kivajazott, belisztezett kuglófformába öntjük, kb. 40 percig sütjük 180 Celsius-fokon. Ha a teteje megpirul, de még nincs kész, takarjuk le alufóliával, és süssük tovább.
- A porcukrot és az ételfestéket összekeverjük egy kis forró vízzel, és a kuglófra csorgatjuk, francia drazséval díszítjük, meghinthetjük kókuszreszelékkel is!
Lehet még bele tenni rumot vagy rumaromát, esetleg a meggyet beáztatni rumba, úgy beletenni, de mivel gyerkőcnek készült, ezért kihagytam belőle!