Feketeerdő torta

2018.08.12 08:44

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 csapott  evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 csapott evőkanál kakaópor
  • 5 dl habtejszín

Hozzávalók a  gyümölcsréteghez és a díszítéshez:

  • 500 g meggy/meggybefőtt
  • 300 g meggylekvár
  • 10 evőkanál rum
  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg csokiforgács
  • 20 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj
 

Piskóta elkészítése:

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval hűtőbe tesszük. Összedolgozzuk a tojássárgákat a porcukorral, a vízzel, hozzátesszük a többi hozzávaló, jól összekeverjük, a legvégén jön bele a jól felvert tojásfehérje.
  • A 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, eligazítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nem lesz nagyon magas, de a töltelék majd jól magasítja, persze, aki nagyon magas tortát szeretne, süthet 2 ilyen piskótát is!
 
Krém elkészítése:
 
  • A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a 4 dl tejjel, így sűrűbb lesz, a kakaóport is az elején hozzáadjuk, azzal főzzük meg. Azért nem csokis pudingport használok, mert nekem így sokkal csokisabb és finomabb. Megvárjuk, míg kihűl.
  • Felverjük a tejszínt, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük robotgéppel.
  • A meggylekvárt a rummal kicsit összemelegítjük.
  • Felverjük a maradék 5 dl tejszínhabot is.
Torta összeállítása:
 
  • A piskótát félbevágjuk, az aljára kenünk a rumos meggylekvárból, majd rárétegezzük a krém 3/4 részét, ezután kirakjuk meggyel ( vagy meggybefőttel), majd rárakjuk a piskóta másik felét.
  • A maradék krémből kenünk a torta oldalára és tetejére, ezután elkészítjük a tortabevonót a torta tetejére: gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tortára, kezünkbe vesszük a tálcát, és le-föl mozgatva csurgatjuk le a mázat, nem kenjük késsel, hanem az egész tortát forgatjuk óvatosan. Megvárjuk, míg megdermed a máz.
  • Ezután a torta oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd habzsákból kis halmokat nyomunk a tetejére. A halmok elé meggyszemeket teszünk, majd a torta tetejét és oldalát megszórjuk csokidarával vagy csokiforgáccsal.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode