Fokhagymás perecek

2018.11.06 10:17

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl meleg víz

 

Kenéshez:

-1 tojás

Tetejére:

-tökmag, napraforgómag, kömény, szezámmag, sajt

 

Elkészítés:

  1. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a cukrot, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, az élesztőt, és a vizet is , jól összegyúrjuk a tésztát!
  2. Meleg helyen duplájára kelesztjük (és kelesztő tálban szoktam)!
  3. Ha megkelt, átgyúrjuk finoman és 12 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, és összefonunk 2-2 rudat, majd a két végüket összenyomva  kis köröket formázunk belőle, természetesen a formázás egyéni, lehet úgy is, hogy a 2 rudat csak összefonjuk, mint egy kis fonott  kalácskát, és nem zárjuk le körbe.
  4. A tetejüket  megkenjük a tojással, és megszórjuk a magvakkal!
  5. 180 Celsius- fokon , kb. fél óra alatt megsütjük!

Fontos!

A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek!

 

 

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode