Fokhagymás perecek
2018.11.06 10:17
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
- 1 kiskanál só
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl meleg víz
Kenéshez:
-1 tojás
Tetejére:
-tökmag, napraforgómag, kömény, szezámmag, sajt
Elkészítés:
- A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a cukrot, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, az élesztőt, és a vizet is , jól összegyúrjuk a tésztát!
- Meleg helyen duplájára kelesztjük (és kelesztő tálban szoktam)!
- Ha megkelt, átgyúrjuk finoman és 12 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, és összefonunk 2-2 rudat, majd a két végüket összenyomva kis köröket formázunk belőle, természetesen a formázás egyéni, lehet úgy is, hogy a 2 rudat csak összefonjuk, mint egy kis fonott kalácskát, és nem zárjuk le körbe.
- A tetejüket megkenjük a tojással, és megszórjuk a magvakkal!
- 180 Celsius- fokon , kb. fél óra alatt megsütjük!
Fontos!
A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek!