Fonott kalács

2018.11.11 10:24

Hozzávalók:

  • 1,5 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 3 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • + 5 dkg kakaópor
  • + 5 dkg mazsola (elhagyható)

 

Kenéshez: 1 tojás

 

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos , cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Összedolgozzuk a lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és az élesztős keveréket. Megdagasztom.
  3. A tésztát 2 egyenlő részre szedjük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport , a másikhoz a mazsolát. Két külön edényben kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük a tésztákat. Ha megkeltek, mindegyik tésztából kb. 65 cm-es rudat sodrunk és összefonjuk a tésztacsíkokat.
  4. Megkenjük az egész tojással a kalácsot,  és újabb  30 percig kelesztjük. Ha letelt az idő, másodszor is megkenjük és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode