Gesztenyés brownie torta

2024.10.28 21:15

Hozzávalók:

-12,5 dkg margarin

-0,5 csésze cukor

-4 evőkanál kakaópor

-1 teáskanál vanília kivonat

-2 tojás

-0,5 csésze liszt

-1/4 teáskanál só

-1/4 teáskanál sütőpor

-15-20 dkg gesztenyemassza

 

Elkészítés:

A margarint egy edényben felolvasztjuk, csak meleg legyen, ne forraljuk fel, majd levesszük a tűzről,  belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Utána hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat, a lisztet, a sót és a sütőport.

Jól elkeverjük, majd egy tortaformába öntjük. Ha szeretnétek, természetesen brownie formában is készíthetitek, én most tortaformába sütöttem.

Ráreszeljük vagy rámorzsoljuk a gesztenyemasszát, én fagyasztottan reszeltem rá.

180 Celsius-fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A gesztenye rápirul, így keményebb lesz, de nagyon finom ropogós.

(223.recept)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode