Gesztenyés brownie torta
2024.10.28 21:15
Hozzávalók:
-12,5 dkg margarin
-0,5 csésze cukor
-4 evőkanál kakaópor
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 tojás
-0,5 csésze liszt
-1/4 teáskanál só
-1/4 teáskanál sütőpor
-15-20 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
A margarint egy edényben felolvasztjuk, csak meleg legyen, ne forraljuk fel, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Utána hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat, a lisztet, a sót és a sütőport.
Jól elkeverjük, majd egy tortaformába öntjük. Ha szeretnétek, természetesen brownie formában is készíthetitek, én most tortaformába sütöttem.
Ráreszeljük vagy rámorzsoljuk a gesztenyemasszát, én fagyasztottan reszeltem rá.
180 Celsius-fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A gesztenye rápirul, így keményebb lesz, de nagyon finom ropogós.
(223.recept)