Glutén-és tejmentes csokis piskótatekercs
2018.10.22 08:50
Hozzávalók a piskótatésztához
- 5 csapott evőkanál rizsliszt
- 4 db tojás
- 4 evőkanál forró víz
- 4 evőkanál porcukor
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez
- 2 dl kókusztejszín
- 10 dkg gluté-és tejmentes csokoládé
- 1 db lapzselatin
Piskótatészta elkészítése
- A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat a porcukorral, robotgéppel fehéredésig verjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.
- A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a forró vizet, a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd legvégül, óvatosan a felvert tojásfehérjehabot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön meg!
- Sütőpapírral kibélelt, nagy, keskeny peremű tepsiben elsimítjuk a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, majd 180 Celsius-fokon 15-20 perc alatt megsütjük!
- Ha megsült, én úgy szoktam készíteni, hogy mindjárt, forrón, lehúzom róla a sütőpapírt, és azzal együtt tekerem fel, közvetlenül azután, hogy kivettem a sütőből, ez fontos, hogy még forrón legyen feltekerve! Megvárjuk, míg kihűl.
Krém elkészítése
- Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A Cocomasban kis lángon felolvasztjuk a csokit, ha a csoki felolvadt, beletesszük az előzőleg hideg vízbe beáztatott zselatinlapot.
- Ha ez is felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és várunk, hogy kicsit hűljön.
- Ha a piskóta kihűlt, betöltjük a krémmel, feltekerjük, és kicsit várunk, 1 óra múlva már szeletelhető is!