Glutén-és tejmentes csokis piskótatekercs

2018.10.22 08:50

Hozzávalók a piskótatésztához

  • 5 csapott evőkanál rizsliszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez

  • 2 dl kókusztejszín
  • 10 dkg gluté-és tejmentes csokoládé
  • 1 db lapzselatin

Piskótatészta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat a porcukorral, robotgéppel fehéredésig verjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.
  2. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a forró vizet, a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd legvégül, óvatosan a felvert tojásfehérjehabot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön meg!
  3. Sütőpapírral kibélelt, nagy, keskeny peremű tepsiben elsimítjuk a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, majd 180 Celsius-fokon  15-20 perc alatt megsütjük!
  4. Ha megsült, én úgy szoktam készíteni, hogy mindjárt, forrón, lehúzom róla a sütőpapírt, és azzal együtt tekerem fel, közvetlenül azután, hogy kivettem a sütőből, ez fontos, hogy még forrón legyen feltekerve! Megvárjuk, míg kihűl.

Krém elkészítése

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A Cocomasban kis lángon felolvasztjuk a csokit, ha a csoki felolvadt, beletesszük az előzőleg hideg vízbe beáztatott zselatinlapot.
  2. Ha ez is felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és várunk, hogy kicsit hűljön.
  3. Ha a piskóta kihűlt, betöltjük a krémmel, feltekerjük, és kicsit várunk, 1 óra múlva már szeletelhető is!

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode