Glutén -tej- és cukormentes kakaós keksz
2018.10.22 09:01
Hozzávalók
- 10, 5 dkg rizsliszt, de még finomabb Schar Mix C lisztből
- 2, 5 dkg kókuszliszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 evőkanál xilit vagy eritrit
- 1 db tojás
- 10 dkg tejmentes margarin (én Ligát használtam)
Elkészítés
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, a margarint a legvégén adjuk hozzá, és nagyon fontos, hogy ne legyen folyós, szoba-hőmérsékletű legyen!
- A tésztát 10-15 percig hűtőben pihentetjük, majd kis golyókat formázunk belőlük, nekem 15 darab lett! Tenyérrel lelapítgatjuk őket, majd 15 perc alatt megsütjük 160 Celsius-fokon!
- A tepsin hagyjuk kihűlni!