Gluténmentes epres-amarántos túrókrém
2016.05.31 11:58
Mai reggeli:
Gluténmentes epres-amarántos túrókrém
Hozzávalók:
-5 dkg tehéntúró
-3 +1 db eper
-1 kk. cukor vagy édesítőszer (eritrit, xilit)
-1 evőkanál puffasztott amaránt
Elkészítés:
-A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a cukrot /édesítőt, jól elkeverjük!
-Felkockázzuk a 3 db epret, és a túróhoz keverjük, majd az amarántot is hozzáadjuk!
-Jól elkeverjük, és a maradék eperrel díszítjük!
Nagyon finom és tápláló reggeli, 1 adag kb. 122 kcal!
Az amaránt gazdag lizinben (aminosav), magnéziumban, vasban, kálciumban, riboflavinban (B2-vitamin), niacinban (B3-vitamin) , tokoferolban (E-vitamin), és még C-vitamint is tartalmaz!