Gluténmentes mákos kevert

2018.11.10 10:03

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 18 dkg darált mák
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 60 ml tej
  • 1 alma
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a porcukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
  2. Összekeverjük a kukoricalisztet, a mákot, a keményítőt és a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a reszelt almát is.
  3. A tojásfehérjéket a 8 dkg kristálycukorral felverjük (úgy, hogy először a tojást kezdjük el magában felverni, majd ha kicst kezd felverődni, akkor öntjük hozzá a kristálycukrot), majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, nagy, széles mozdulatokkal a tojássárgás-mákos masszához keverjük.
  4. Tortaformába öntjük, vagy amiben sütni szeretnénk és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Díszíthetjük porcukorral, mázzal, tálalhatjuk vaníliasodóval, nagyon-nagyon finom! :) :)
 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode