Gluténmentes mákos kevert
2018.11.10 10:03
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 4 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kukoricaliszt
- 18 dkg darált mák
- 5 dkg étkezési keményítő
- 60 ml tej
- 1 alma
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a porcukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
- Összekeverjük a kukoricalisztet, a mákot, a keményítőt és a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a reszelt almát is.
- A tojásfehérjéket a 8 dkg kristálycukorral felverjük (úgy, hogy először a tojást kezdjük el magában felverni, majd ha kicst kezd felverődni, akkor öntjük hozzá a kristálycukrot), majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, nagy, széles mozdulatokkal a tojássárgás-mákos masszához keverjük.
- Tortaformába öntjük, vagy amiben sütni szeretnénk és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Díszíthetjük porcukorral, mázzal, tálalhatjuk vaníliasodóval, nagyon-nagyon finom! :) :)