Gluténmentes nutellás-kókuszos torta
2018.10.03 20:55
Hozzávalók a tésztához:
- 4 evőkanál rizsliszt
- 2 db tojás (szétválasztva)
- 3 evőkanál cukor
- 3 csipet szódabikarbóna
- 3 evőkanál forró víz
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl Cocomas (kókusztejszín)
- 2 db lapzselatin
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 5 evkanál nutella
Tészta elkészítése:
- Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel.
- Külön felverjük a tojásfehérjét.
- A sárgájás cukorhoz hozzáadjuk a lisztet és a forró vizet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjehabot. Körülbelül 20 perc alatt , 180 fokon megsütjük.
Krém elkészítése:
- Ha kihűlt a piskóta, megkenjük a mogyorókrémmel, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Megolvasztjuk a kókusztejszínben a csokit.
- A lapzselatinokat vízben áztatjuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kókuszos csokis keverékhez, egy kicsit főzzük kis lángon, majd kevergetve kihűtjük.
- Ha kihűlt, ráöntjük a tortakarikába visszahelyezett tortára.
- 2 órán át hűtőben dermesztjük, majd vizes késsel szeleteljük.