Gluténmentes nutellás-kókuszos torta

2018.10.03 20:55

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 evőkanál  rizsliszt
  • 2 db tojás (szétválasztva)
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 csipet szódabikarbóna
  • 3 evőkanál forró víz
Hozzávalók a krémhez:
 
  • 2 dl Cocomas (kókusztejszín)
  • 2 db lapzselatin
  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 4  evőkanál kókuszreszelék
  • 5  evkanál nutella

Tészta elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel.
  2. Külön felverjük a tojásfehérjét.
  3. A sárgájás cukorhoz hozzáadjuk a lisztet és a forró vizet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjehabot. Körülbelül 20 perc alatt , 180 fokon megsütjük.

Krém elkészítése:

  1. Ha kihűlt a piskóta, megkenjük a mogyorókrémmel, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  2. Megolvasztjuk a kókusztejszínben a csokit.
  3. A lapzselatinokat vízben áztatjuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kókuszos csokis keverékhez, egy kicsit főzzük kis lángon, majd kevergetve kihűtjük.
  4. Ha kihűlt, ráöntjük a tortakarikába visszahelyezett tortára.
  5. 2 órán át hűtőben dermesztjük, majd vizes késsel szeleteljük.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode