Gluténmentes répatorta

2018.10.08 09:02

Hozzávalók a tortához:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 narancs leve és héja
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj (kókuszolaj is lehet)
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

 

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg natúr vajkrém
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 narancs leve és héja

 

A tészta elkészítése:

  1. A répát megpucoljuk és lereszeljük, majd hozzáadjuk a keményítőt , a szódabikarbónát, a rizslisztet, a kukoricalisztet, a fahéjat és a narancs levét illetve a héját.
  2. Egy másik tálban összedolgozzuk a tojásokat a csipet sóval, a cukrokkal és az olajjal.
  3. Összedolgzzuk a répás lisztes és a tojásos masszát, majd sütőpapírral kibélelt tortaformában 30-40 perc alatt megsütjük.

 

A máz elkészítése:

  1. Összekeverjük a máz hozzávalóit, és ha a tészta kihűlt, megkenjük vele, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  2. Díszíthetjük répadarabokkal, csokival, cukorkákkal, narancs darabokkal, amivel szeretnénk!

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode