Gluténmentes répatorta
2018.10.08 09:02
Hozzávalók a tortához:
- 20 dkg sárgarépa
- 1 narancs leve és héja
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dl olaj (kókuszolaj is lehet)
- 1 csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál rizsliszt
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 3 dkg kukoricakeményítő
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg natúr vajkrém
- 4 evőkanál porcukor
- 1 narancs leve és héja
A tészta elkészítése:
- A répát megpucoljuk és lereszeljük, majd hozzáadjuk a keményítőt , a szódabikarbónát, a rizslisztet, a kukoricalisztet, a fahéjat és a narancs levét illetve a héját.
- Egy másik tálban összedolgozzuk a tojásokat a csipet sóval, a cukrokkal és az olajjal.
- Összedolgzzuk a répás lisztes és a tojásos masszát, majd sütőpapírral kibélelt tortaformában 30-40 perc alatt megsütjük.
A máz elkészítése:
- Összekeverjük a máz hozzávalóit, és ha a tészta kihűlt, megkenjük vele, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.
- Díszíthetjük répadarabokkal, csokival, cukorkákkal, narancs darabokkal, amivel szeretnénk!