Gyors mákos császármorzsa
2024.11.19 09:57
Hozzávalók:
-3 dl búzadara
-1 tojás
-1 evőkanál cukor
-1 csipet só
-kb. 2-3 dl tej, amennyi ellepi
A sütéshez: 2-3 evőkanál olaj
A forgatáshoz: 3-4 evőkanál porcukros mák, 3-4 evőkanál tej
Elkészítés:
Összekeverjük a búzadarát, a tojást, a cukrot, és a sót. Felöntjük annyi tejjel , ami ellepi a masszát. A masszát felforrósított olajon kisütjük, nagyon hamar kész van, folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A mákot bele is keverhetjük a masszába, de szerintem így intenzívebb lett az íze. Ha kész a császármorzsa, egy kisebb edénybe tesszük, így jobban felszívja a tejet, megszórjuk a cukros mákkal és annyi tejet adunk hozzá, hogy ne száradjon ki az egész. Pár percig kevergetve összesütjük.
Nagyon finom!
(226. recept)
- Összekeverjük a tojást, a sót és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a búzadarát, kicsit elkeverjük, és felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, összekeverjük.
- Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, ha forró, beleöntjük a masszát, és folyamatosan keverjük, nehogy leégjen, szaggathatjuk kisebb-nagyobb darabokra, ahogy szeretjük!
- Lekvárral, porcukorral tálaljuk!
- Olvass tovább: https://www.eletmodesminden.hu/news/gyors-csaszarmorzsa-recept/