Gyors mákos császármorzsa

2024.11.19 09:57

Hozzávalók:

-3 dl búzadara

-1 tojás

-1 evőkanál cukor

-1 csipet só

-kb. 2-3 dl tej, amennyi ellepi

 

A sütéshez: 2-3 evőkanál olaj

A forgatáshoz: 3-4 evőkanál porcukros mák, 3-4 evőkanál tej

 

Elkészítés:

Összekeverjük a búzadarát, a tojást, a cukrot, és a sót. Felöntjük annyi tejjel , ami ellepi a masszát. A masszát felforrósított olajon kisütjük, nagyon hamar kész van,  folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.

A mákot bele is keverhetjük a masszába, de szerintem így intenzívebb lett az íze. Ha kész a császármorzsa, egy kisebb edénybe tesszük, így jobban felszívja a tejet, megszórjuk a cukros mákkal és annyi tejet adunk hozzá, hogy ne száradjon ki az egész. Pár percig kevergetve összesütjük.

Nagyon finom!

(226. recept)

  • Összekeverjük a tojást, a sót és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a búzadarát, kicsit elkeverjük, és felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, ha forró, beleöntjük a masszát, és folyamatosan keverjük, nehogy leégjen, szaggathatjuk kisebb-nagyobb darabokra, ahogy szeretjük!
  • Lekvárral, porcukorral tálaljuk!


  • Olvass tovább: https://www.eletmodesminden.hu/news/gyors-csaszarmorzsa-recept/

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode