Gyümölcstorta
2018.10.22 10:25
Hozzávalók a tésztához
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál ecet
Hozzávalók a töltelékhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cseresznye
- 10 dkg málna
Elkészítés
- A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, összedogozzuk óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.
- Kisütjük, olyan 20-30 perc kell hozzá 180°C-on.
- Elkészítjük a pudingot a szokott módon, ráöntjük a tésztára, megvárjuk, míg megszilárdul.
- Ha a puding megszilárdult, a tetejére megmosott, leszárított idénygyümölcsöt teszünk (bármilyen gyümölcsből lehet). Általában szoktak rá tortazselét tenni, mi nem mindig szeretjük, ha van rajta, most nem tettem rá.