Gyümölcstorta

2018.10.22 10:25

Hozzávalók a tésztához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál ecet

Hozzávalók a  töltelékhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cseresznye
  • 10 dkg  málna

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, összedogozzuk óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.
  2. Kisütjük, olyan 20-30 perc kell hozzá 180°C-on.
  3. Elkészítjük a pudingot a szokott módon, ráöntjük a tésztára, megvárjuk, míg megszilárdul.
  4. Ha a puding megszilárdult, a tetejére megmosott, leszárított idénygyümölcsöt teszünk (bármilyen gyümölcsből lehet). Általában szoktak rá tortazselét tenni, mi nem mindig szeretjük, ha van rajta, most nem tettem rá.

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode