Ismeritek az amarántot?
2016.10.14 21:47
-Omega-3 zsírsavakban az egyik leggazdagabb növény
-Teljes értékű fehérjét és növényi rostokat tartalmaz
-Ásványi anyagokban is gazdag, mégpedig: Magnéziumban, Rézben, Mangánban, Cinkben, Káliumban, Nátriumban és Foszforban
-Kiemelkedő a VASTARTALMA, ezért vegetáriánusoknak is előnyös lehet
-KALCIUMTARTALMA a tejénél is nagyobb, és kitűnően hasznosul
-B1-, B2-, B3-, és B6 - vitamint is tartalmaz, és a többi gabonafélétől eltérően C-vitamint is
-Mivel magas az E-vitamin tartalma, nagyon jó ANTIOXIDÁNS is, rákos megbetegedés megelőzésére is kitűnő
-Lizintartalma nagyobb, szénhidráttartalma viszont kisebb, mint a hagyományos gabonaféléknek
(Lizin: izomfelépítéshez nélkülözhetetlen aminosav)
-GLUTÉNMENTES
-GLIKÉMIÉS INDEXE: 35
-Kiváló reggeli müzlihez adagolva, tejjel elkeverve, joghurtokhoz, kefírbe, süteményekhez, kenyérsütéshez, salátára is