Kakaókrémes-kókuszos aranygaluska

2018.10.22 09:24

Hozzávalók a tésztához

  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 citrom héja
  • 5 dkg élesztő

Hozzávalók a kakaókrémhez

  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
Hozzávalók a kókuszhoz
 
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
Hozzávalók a félidős kenegetéshez:
 
  • 1 dl tej
  • 1 csomag  vaníliás cukor
Kiszaggatott tészta forgatásához:
 
  • 10 dkg margarin

Tészta elkészítése:

  1. A cukrot, margarint és a sót langyos tejben feloldjuk (én nagyon alacsony fokozaton melegítem a főzőlapon), ha elolvadt a margarin, hozzáadjuk az élesztőt, lefedjük, és hagyjuk felfutni.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a citromhéjat, összegyúrjuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  3. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, olvasztott margarinba mártjuk, majd a margarinnal kikent sütőformába tesszük, először egy sorban, majd rákenjük a kakaókrémet (lennt isrtetem az elkészítését), megszórjuk a cukros kókuszreszelékkel, majd jön a másik réteg tészta, és ezt addig folytatjuk, míg van tészta, a tetejére kakaókrém és cukros kókuszreszelék kerül.
  4. Félidőben megkenjük vaníliás-cukros tejjel, majd visszatesszük sülni.
  5. Tálalás előtt megszórjuk cukros kókuszreszelékkel!

Kakaókrém elkészítése:

  1. Megolvasztjuk a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, nem kell sokáig főzni, csak épphogy megolvadjon. Ezzel kenjük be a tésztát!

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode