Kakaókrémes-kókuszos aranygaluska
2018.10.22 09:24
Hozzávalók a tésztához
- 8 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 1 citrom héja
- 5 dkg élesztő
Hozzávalók a kakaókrémhez
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
Hozzávalók a kókuszhoz
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
Hozzávalók a félidős kenegetéshez:
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Kiszaggatott tészta forgatásához:
- 10 dkg margarin
Tészta elkészítése:
- A cukrot, margarint és a sót langyos tejben feloldjuk (én nagyon alacsony fokozaton melegítem a főzőlapon), ha elolvadt a margarin, hozzáadjuk az élesztőt, lefedjük, és hagyjuk felfutni.
- Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a citromhéjat, összegyúrjuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, olvasztott margarinba mártjuk, majd a margarinnal kikent sütőformába tesszük, először egy sorban, majd rákenjük a kakaókrémet (lennt isrtetem az elkészítését), megszórjuk a cukros kókuszreszelékkel, majd jön a másik réteg tészta, és ezt addig folytatjuk, míg van tészta, a tetejére kakaókrém és cukros kókuszreszelék kerül.
- Félidőben megkenjük vaníliás-cukros tejjel, majd visszatesszük sülni.
- Tálalás előtt megszórjuk cukros kókuszreszelékkel!
Kakaókrém elkészítése:
- Megolvasztjuk a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, nem kell sokáig főzni, csak épphogy megolvadjon. Ezzel kenjük be a tésztát!