Kalácsmentő recept

2018.02.21 18:03

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg megszáradt kalács
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál olvasztott margarin vagy vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár

 

Elkészítés:

1.Kézi habverővel összekeverem a tojást, a cukrot, az olvasztott margarint/vajat,  és a tejet, majd ha jól összekevertük, beleforgatjuk a felkockázott kalácsot.

2.Kicsit hagyom, hogy a kalács beszívja a folyadékot.

3.Kivajazok egy tűzálló tálat, belenyomkodom a kalácsot, és megkenem a tetejét a baracklekvárral.

4. 180 Celsius-fokos sütőben, kb. 35 percig sütöm!

 

Nagyon-nagyon finom! :)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode