Kandírozott gyümölcsös keksz
2023.12.22 16:56
Hozzávalók:
-100 gramm kandírozott gyümölcs
-rum
-200 g margarin
-300 g liszt
-100 g porcukor
-1 teáskanál vaníliás cukor
-1 teáskanál mézeskalács fűszer
-1 tojássárgája
Elkészítés:
A kandírozott gyümölcsöket felvágjuk kis darabokra, és felöntjük annyi rummal, hogy ellepje. Egy órára állni hagyjuk.
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézesfűszert és a tojássárgáját. Összegyúrjuk. Végül hozzáadjuk a gyümölcsöt (a rum nélkül).
A tésztából 2 db kb. 5 cm átmérőjű rudat formázunk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Ha letelt az idő, kb. fél cm-es korongokat vágunk a tésztából és 170 Celsius-fokon 15-18 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 2 tepsivel lett.
(184.recept)