Kefíres lángos

2018.11.10 10:15

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk. só
  • 2 tojás
  • 3 dl kefír

 

Elkészítés:

  1. A tejet kicsit megmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk
  2. Összedolgozzuk a lisztet, a sót, a tojást és a kefírt, majd  hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Kiveszünk belőle annyi tésztát, amennyit sütni szeretnénk, a többit egy kiolajozott dobozban, jénaiban vagy zacskóban hűtőbe tesszük.
  4. A sütni való tésztából gombócokat formálok, és olajos sütőpapíron 30 percig kelni hagyom. Ha kész, olajos kézzel széthúzom, majd bő olajban kisütöm, az első oldalát még fedővel lefedve,  a másikat fedő nélkül.

Ebből az adagból nekem 10 db  kisebb lángos lett.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode