Kefíres lángos
2018.11.10 10:15
Hozzávalók:
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 dl tej
- 50 dkg liszt
- 2 kk. só
- 2 tojás
- 3 dl kefír
Elkészítés:
- A tejet kicsit megmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk
- Összedolgozzuk a lisztet, a sót, a tojást és a kefírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
- Kiveszünk belőle annyi tésztát, amennyit sütni szeretnénk, a többit egy kiolajozott dobozban, jénaiban vagy zacskóban hűtőbe tesszük.
- A sütni való tésztából gombócokat formálok, és olajos sütőpapíron 30 percig kelni hagyom. Ha kész, olajos kézzel széthúzom, majd bő olajban kisütöm, az első oldalát még fedővel lefedve, a másikat fedő nélkül.
Ebből az adagból nekem 10 db kisebb lángos lett.