Klasszikus madártej recept

2022.08.16 15:23

Hozzávalók:

-4 tojás

-1 liter tej

-2+ 2 evőkanál kristálycukor

-1 teáskanál vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A 4 tojássárgáját egy keverőtálba tesszük , hozzáadjuk a cukorkat és jól elkeverjük kézi habverővel. Hozzáadunk 4 dl hideg tejet és ezzel is jól elkeverjük.

A maradék 6 dl tejet felforraljuk, vigyázzunk, hogy ne égjen le. Levesszük a tűzről és nagyon -nagyon kicsi adagokban, állandóan kevergetve a tojássárgás cukorhoz adjuk, vagyis hőkiegyenlítünk.

Ha ez kész, egy másik edényben, ne abban, amiben felforraltuk a tejet visszatesszük a főzőlapra és alacsony lángon összefőzzük. Nekem ez olyan 20 perc volt, de sűrűn keverjük, nehogy leégjen.

A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, ha majdnem jó, akkor hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, de ez el is hagyható.

Én a habot mikróban készítem el, sokkal gyorsabb. A habot kis adagokban, evőkanállal egy lapos tányérra teszem és kb. 1-1,5 percig mikrózom. Így nem lesz olyan szép nagy a hab, de nálunk ez a változat jött be. Nekem ez a 4 tojásfehérje 3 adagban készült a mikróban.

Tálaláskor reszelhetünk rá csokit, de nagyon finom karamell- vagy csokiszósszal is.

(141. recept)

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode