Klasszikus sós rúd
2022.12.20 12:32
Hozzávalók:
-20 dkg búzaliszt
-10 dkg rozsliszt
-10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
-25 dkg lágy margarin
-só ízlés szerint
-1 tojássárgája
-tejföl, amennyivel összeáll a tészta, ez nálam kb. 175 gramm
Tetejére:
-1 tojásfehérje
-1 kiskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Összegyúrjuk a liszteket, a margarint, a sót és a tojássárgát annyi tejföllel, hogy a tészta összeálljon. Kinyújtjuk egy jól belisztezett nyujtólapon, megkenjük a pirospaprikás tojásfehérjével, megszórhatjuk még sóval is, csíkokra vágjuk és 180 Celsius-fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Készíthetjük csak 40 dkg búzalisztből is. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal, fűszerekkel, pl. chilivel is, de a keverékek is nagyon jók rá, pl. a sült csirke fűszersó.
Most Karácsony alkalmából készítettem pár kari mintásat is, de bármilyen formával lehet dolgozni, újévre malacot is szoktam készíteni.
(164. recept)