Köményes kifli

2018.11.27 16:36

Hozzávalók 24 db kiflihez:

  • 2,5 dl meleg tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 30 ml olaj
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só

 

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • köménymag

 

Elkészítés:

  1. A 2,5 dl tej felét megmelegítem, hozzáadom a cukrot és az élesztőt, majd ezt a tejes cukros élesztőt kb. 5-10 perc alatt, letakarva  felfuttatom.
  2. Amíg az élesztő felfut,  a tojást összekeverem az olajjal, a meleg tej másik felével, a liszttel, a sóval , végül pedig hozzáadom a felfutott élesztőt, és jól összegyúrom.  Kb. 1 órán át kelesztem, amíg a duplájára nem kel (én kelesztő tálban szoktam keleszteni).
  3. Ha megkelt, 3 felé osztom a tésztát, majd minden egyes kis darabot 20 cm-es körré nyújtok. A köröket 8-felé vágom, így egy körből 8 kifli lesz. A kis háromszög alakú tésztákból kívülről befelé haladva kifliket formázok.
  4. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezem, megkenem a felvert tojással és megszórom a  köménymaggal. 20 percen át pihentetem a lekent kifliket.
  5. 180 Celsius fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor jók, ha az aljuk enyhén barna, és a tojás szépen rápirult a tetejükre. Ha kivettük a sütőből, letakarjuk konyharuhával, míg kihűl.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode