Konyhai harc....
2018.02.13 22:55
Tudtátok, hogy az otthoni ételmérgezések fele a nem megfelelő konyhai higiénia következménye?
TIPPEK:
Tegyük be 1-2 percre a vizes mosogatószivacsot a mikróba (vizesen, de kicsavart állapotban) és máris megszabadulhatunk a mikróbák nagy részétől, de szárazon ne tegyük be, mert meggyulladhat!!!
A Hűtőt legalább havi egyszer, mosószeres-ecetes vízzel tisztítsuk ki!
Bevásárlás után minden felesleges csomagolást távolítsunk el, mielőtt az élelmiszereket a hűtőbe teszük, mert ezek is mikróba hordozók lehetnek!
Földesen, sárosan ne tegyük be a zöldségeket a hűtőbe!
Külön vágódeszkát alkalmazzunk a húsnak és halnak, egy másikat a zöldségnek, egy másikat a kenyérnek !
Konyhai lefolyó: mosogatás után öntsünk a lefolyóba speciális tosztítószert, a szifonba fehérborecetet, majd a lefolyószelepet fogkefével tisztítsuk át, a szereket néhány percig hagyjuk állni
Mire figyeljünk, mit kedvelnek a mikróbák?
A NEDVES, MELEG, NYIRKOS helyeket!