Körtekrémleves
2024.11.19 10:12
Hozzávalók:
-7-8 darab körte
-1 evőkanál citromlé
-2 evőkanál cukor
-2 teáskanál vaníliás cukor
-1 teáskanál fahéj
-1 dl tej vagy tejszín
-1 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A körtéket megpucoljuk, feldaraboljuk, és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat és a citromlevet. Ha a körte megpuhult, összeturmixoljuk.
Kikeverjük a tejet a keményítővel és kis vízzel. Folyamatosan keverve adunk hozzá a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítünk. Ezután hozzáöntjük a leveshez, majd főzzük még egy kicsit.
Én karamellizált diót készítettem hozzá: 2-3 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd hozzáadunk pár szem összevágott diót, majd sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
(227.recept)