Kossuth kifli
2024.01.26 19:14
Hozzávalók:
-5 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
-csipet só
-25 dkg kristálycukor
-25 dkg margarin
-1 citrom héja
-2 evőkanál rum
-1 teáskanál vanília kivonat
-25 dkg liszt
-1 mokkáskanál sütőpor
Tetejére:
-2 evőkanál porcukor
-15 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
Habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval.
A cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Mehet hozzá a citrom héja, a rum és a vanília kivonat. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Végül mehet bele a felvert tojásfehérje hab.
Egy 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és a tetejére szórjuk a porcukros diót. 180 Celsius-fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Egy fánk szaggatóval félholdakat szaggatunk a sütiből. Mivel nagyon hamar megszárad, mindig csak annyit szaggassunk ki, ami elfogy egy órán belül.
(192. recept)