Krémsajtos brownie

2024.10.28 20:56

Hozzávalók a brownie-hoz:

-12,5 dkg margarin

-0,5 csésze cukor

-4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

-1 teáskanál vanília kivonat

-2 tojás

-0,5 csésze liszt

-1/4 teáskanál só

-1/4 teáskanál sütőpor

 

Krémsajtos réteghez:

-25 dkg krémsajt vagy vajkrém

-1/4 bögre cukor

-1 db tojás

 

Elkészítés:

A margarint egy edényben felolvasztjuk, csak meleg legyen, ne forraljuk fel, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Utána hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat, a lisztet, a sót és a sütőport.

Jól elkeverjük, majd egy brownie sütőformába vagy egy sima tepsibe öntjük. (20 x 20 cm-es formába)

A krémsajtos réteghez összekeverjük a krémsajtot, a cukrot és a tojást, majd a brownie tészta tetejére kanalazzuk és egy hústűvel vagy pálcával márványos mintát rajzolunk bele.

180 Celsius-fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A bögre 3 dl-es.

(221.recept)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode