Krémsajtos brownie
2024.10.28 20:56
Hozzávalók a brownie-hoz:
-12,5 dkg margarin
-0,5 csésze cukor
-4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 tojás
-0,5 csésze liszt
-1/4 teáskanál só
-1/4 teáskanál sütőpor
Krémsajtos réteghez:
-25 dkg krémsajt vagy vajkrém
-1/4 bögre cukor
-1 db tojás
Elkészítés:
A margarint egy edényben felolvasztjuk, csak meleg legyen, ne forraljuk fel, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Utána hozzákeverjük a vanília kivonatot, a tojásokat, a lisztet, a sót és a sütőport.
Jól elkeverjük, majd egy brownie sütőformába vagy egy sima tepsibe öntjük. (20 x 20 cm-es formába)
A krémsajtos réteghez összekeverjük a krémsajtot, a cukrot és a tojást, majd a brownie tészta tetejére kanalazzuk és egy hústűvel vagy pálcával márványos mintát rajzolunk bele.
180 Celsius-fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A bögre 3 dl-es.
(221.recept)