Lekváros omlós süti

2018.08.12 08:21

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg tejföl

 

Töltéshez:

Ízlés szerinti lekvár: szilva, sárgabarack, de készítettem már Szatmári ízek almalekvárral is

 

Elkészítés:

  • Összekeverjük a lisztet a sóval, és elmorzsoljuk benne a  hideg margarint (és sajtreszelővel szoktam belereszelni), az a lényeg, hogy hideg maradjon a margarin. Hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk.
  • A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, a legjobb egy egész éjszakára, de ha nincs annyi időnk, 2-3 óra is elég.
  • Ha letelt az idő, jó alaposan meglisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. A szélére egy hosszú csíkban lekvárt teszünk, érdemes keményebbet választani, mert ha folyós, könnyen kifolyik sütéskor. A tésztát óvatosan feltekerjük, én kétszer szoktam áttekerni, hogy jól tartson, levágjuk ezt a csíkot, majd 5-6 cm-es kis rudakat vágunk belőle.
  • Ha marad tészta, ezt megismételjük vele is.
  • Ha kész, sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben, kb. 20-30 percig sütjük.
  • Még melegen megszórhatjuk porcukorral!
Hasonlít a hájas tésztához, nagyon finom! :)
 
Legutóbb nutellásat és szilvalekvárosat készítettem ravioli formában:
 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode