Lencsefasírt hagymás almasalátával
2018.06.18 16:53
Hagymás almasaláta
Hv:
- 2 alma
- kevés citromlé
- 3 ek. tejföl
- 1 kk. csípős magos mustár
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés:
- Apró kockákra vágom az almákat, és azonnal beleforgatom citromlébe, hogy ne barnuljon meg.
- Összekeverem a tejfölt, a mustárt, megsózom ízlés szerint, hozzá reszelem a fokhagymát, és hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát.
A saláta candida- diétába is beilleszthető.
Lencsefasírt
Hv:
- 240 g-os lencsekonzerv
- 16 dkg zabpehely
- só, bors, babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. csípős magos mustár
- 1 ek. szezámmag
Elkészítés:
- A lencsekonzerv levét leöntöm, jól átmosom, és kb. 4-szeres mennyiségű vízben felteszem főni sóval és babérlevéllel. Jól átforralom, hozzáadom a zabpelyhet, és állni hagyom, hogy jól megszívja magát a zabpehely a forró vízzel.
- Kb. 30 perc állás után egy szűrőn átnyomkodom a lencsés zabpelyhet, hogy a felesleges vizet eltávolítsam róla.
- Ezután a masszához hozzáadom a reszelt fokhagymát, a mustárt és a szezámmagot.
- Vizes kézzel gombócokat formázok, és sütőpapíros tepsin, 180 Celsius-fokon megsütöm.