Lencsefasírt hagymás almasalátával

2018.06.18 16:53

 

Hagymás almasaláta

Hv:

  • 2 alma
  • kevés citromlé
  • 3 ek. tejföl
  • 1 kk. csípős magos mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma

 

Elkészítés:

  1. Apró kockákra vágom az almákat, és azonnal beleforgatom citromlébe, hogy ne barnuljon meg.
  2. Összekeverem a tejfölt, a mustárt, megsózom ízlés szerint, hozzá reszelem a fokhagymát, és hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát.

A saláta candida- diétába is beilleszthető.

 

Lencsefasírt

Hv:

  • 240 g-os lencsekonzerv
  • 16 dkg zabpehely
  • só, bors, babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. csípős magos mustár
  • 1 ek. szezámmag

 

Elkészítés:

  1. A lencsekonzerv levét leöntöm, jól átmosom, és kb. 4-szeres mennyiségű vízben felteszem főni sóval és babérlevéllel. Jól átforralom, hozzáadom a zabpelyhet, és állni hagyom, hogy jól megszívja magát a zabpehely a forró vízzel.
  2. Kb. 30 perc állás után egy szűrőn átnyomkodom a lencsés zabpelyhet, hogy a felesleges vizet eltávolítsam róla.
  3. Ezután a masszához hozzáadom a reszelt fokhagymát, a mustárt és a szezámmagot.
  4. Vizes kézzel gombócokat formázok, és sütőpapíros tepsin, 180 Celsius-fokon megsütöm.

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode