Mákos- citromos keksz (tejmentes)
2019.01.07 13:04
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt (lehet fele-fele arányban teljes kiőrlésű tönkölylisztttel készíteni)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált mák
- 1 db tojás
- 1 citrom héja (kezeletlen)
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a lisztet, a porcukrot, a mákot , a tojást, a citrom héját és a margarint. (én reszelni szoktam sajtreszelővel a margarint, így nem olvad meg és könnyebb eldolgozni a többi hozzávalóval)
- A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, kiszaggatjuk tetszőleges formákkal és 180 Celsius-fokon kb. 6-8 perc alatt megsütjük! Sűrűn figyeljük, nehogy túlsüljön!