Mandarinos-vaníliás keksz Karácsonyra recept
2017.12.17 11:29
HOZZÁVALÓK:
- 22 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 10 dkg margarin
- 5 közepes db mandarin (leve)
- 10 dkg cukormáz (én készen vehető dekortollal csináltam)
ELKÉSZÍTÉS:
- Összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojást, a mandarinok kifacsart levét, és végül a margarint (én egy kicsit mikróba teszem, hogy lágy legyen, így könnyebb gyúrni a tésztát), gyorsan összegyúrjuk.
- Ha kész, összeállt a tészta, kinyújtjuk olyan fél centiméter vastagra, kiszaggatjuk a fenyőfa-formával, újra összegyúrjuk, újra kiszaggatjuk, míg el nem fogy.
- Zsírpapírra tesszük, és 180 Celsis- fokon megsütjük 10 perc alatt. A kekszekkel vigyázni kell, nehogy túlsüssük, mert úgy nagyon kemény lesz!
- Ha megsült megvárjuk, míg kihűl, utána kidekoráljuk a cukormázzal.
- Mi is készíthetünk cukormázat, én most kész cukormázat használtam, mert ennek szép sötétzöld színe van (1 tojásfehérjét felverünk, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy máz-sűrűségű legyen, majd aromával vagy ételszínezékkel megfestjük.)