Mandarinos-vaníliás keksz Karácsonyra recept

2017.12.17 11:29

HOZZÁVALÓK:

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 csomag  vaníliás cukor
  • 1 db  tojás
  • 10 dkg margarin
  • 5 közepes db mandarin (leve)
  • 10 dkg cukormáz  (én készen vehető dekortollal csináltam)

ELKÉSZÍTÉS:

  • Összekeverjük a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojást, a mandarinok kifacsart levét, és végül a margarint (én egy kicsit mikróba teszem, hogy lágy legyen, így könnyebb gyúrni a tésztát), gyorsan összegyúrjuk.
  • Ha kész, összeállt a tészta, kinyújtjuk olyan fél centiméter vastagra, kiszaggatjuk a fenyőfa-formával, újra összegyúrjuk, újra kiszaggatjuk, míg el nem fogy.
  • Zsírpapírra tesszük, és 180 Celsis- fokon  megsütjük 10 perc alatt. A kekszekkel vigyázni kell, nehogy túlsüssük, mert úgy nagyon kemény lesz!
  • Ha megsült megvárjuk, míg kihűl, utána kidekoráljuk a cukormázzal.
  • Mi is készíthetünk cukormázat, én most kész cukormázat használtam, mert ennek szép sötétzöld színe van (1 tojásfehérjét felverünk, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy máz-sűrűségű legyen, majd aromával vagy ételszínezékkel megfestjük.)

 

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode