Marcipános-csokis brownie

2018.02.13 22:40

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 ek narancshéj
  • 1 dl  narancslé
  • 10 csepp rumaroma
  • 5 ek  natúr joghurt

A tetejére

  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg marcipán  (epreset használtam, de lehet bármilyen)

Elkészítés

  • Először megolvasztjuk az étcsokit a vajjal, ha kész, félretesszük, és megvárjuk, míg kihűl, közben kevergetjük.
  • Ha kihűlt a csoki, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a narancslevet, rumaromát, a sót és a joghurtot, ezeket robotgéppel jól összedolgozzuk. Ha ez kész, akkor keverjük bele a narancshéjat! Megsütjük 170°C-on  kb. 30 perc alatt.
  • Ha kihűlt, rákenjük a lekvárt, utána kiszaggatjuk a nekünk tetsző formával, én szív formát használtam.
  • Kinyújtjuk a marcipánt, ha ragad, akkor porcukrot szórjunk rá, a marcipánt is kiszaggatjuk a választott formával, és ráhelyezzük a browniekra. Nagyon finom!:)

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode