Marcipános-csokis brownie
2018.02.13 22:40
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 ek narancshéj
- 1 dl narancslé
- 10 csepp rumaroma
- 5 ek natúr joghurt
A tetejére
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg marcipán (epreset használtam, de lehet bármilyen)
Elkészítés
- Először megolvasztjuk az étcsokit a vajjal, ha kész, félretesszük, és megvárjuk, míg kihűl, közben kevergetjük.
- Ha kihűlt a csoki, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a narancslevet, rumaromát, a sót és a joghurtot, ezeket robotgéppel jól összedolgozzuk. Ha ez kész, akkor keverjük bele a narancshéjat! Megsütjük 170°C-on kb. 30 perc alatt.
- Ha kihűlt, rákenjük a lekvárt, utána kiszaggatjuk a nekünk tetsző formával, én szív formát használtam.
- Kinyújtjuk a marcipánt, ha ragad, akkor porcukrot szórjunk rá, a marcipánt is kiszaggatjuk a választott formával, és ráhelyezzük a browniekra. Nagyon finom!:)