Meggymártás darával recept
2018.09.07 13:49
Hozzávalók a meggymártáshoz:
-1 üveg magozott meggybefőtt (680 g)
-tört fahéj ízlés szerint
-egész szegfűszeg ízlés szerint
-3 evőkanál kristálycukor
-1 kis zacskó vaníliás cukor
-5 evőkanál tejföl
-3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A meggybefőttet a levével együtt feltesszük főni, én még adtam hozzá egy kis vizet, kb 2 dl-t. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrokat és megvárjuk, míg felforr.
Összekeverjük a tejfölt a liszttel, majd ha felforrt a meggy, hőkiegyenlítünk, vagyis merőkanállal a tejfölös liszthez merjük a meggy forró levét, miközben habverővel folyamatosan keverjük. Ha csomómentes, akkor az egész tejfölös lisztes meggylevet hozzáöntjük a meggyhez.
Főzzük egy kicsit, sűrűn kevergetjük, és kész is!
Hozzávalók a darához:
-3-4 evőkanál olaj
-2 dl-nyi búzadara
-fél kiskanál só
-2 dl víz
Elkészítés:
Egy seprenyőben felhevítjük az olajat, ha forró, akkor hozzáadjuk a búzadarát és nagy lángon, kevergetve pirítjuk, közben hozzáadjuk a sót.
Ha már szép pirult színe van a darának, hozzáöntjük a vizet, de vigyázzunk, mert ilyenkor a gőz visszacsap! Gyorsan átkeverjük, majd levesszük a tűzről, és azonnal lefedve várjuk, hogy a dara beszívja a vizet, és kész is!
Ajánlat: lehet hozzá sütni natúr csirkemellet, karajt, de így magában is nagyon finom!