Mese mézes keksz

2021.11.29 15:14

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 1 csipet só
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna

 

Elkészítése:

A mézet langyosra melegítjük, és hozzáadjuk a barna cukrot, hogy egy kicsit feloldódjon, de ne forrjon, csak meleg legyen. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és a tojást, majd az egészet habosra keverjük.

Összedolgozzuk a lisztet, a mézeskalács fűszert, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézes keveréket és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és pár órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

A tésztát kis adagokban kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd kiszúrjuk formával, sütipecséttel tetszés szerint. 190 Celsius-fokon kb. 8 percig sütjük. Fémdobozban hetekig eláll és nagyon finom, igazi Karácsony illata van!

 

Vissza

Elérhetőség

eletmodesminden

© 2017 Életmód és Minden -- Minden jog fenntartva

Powered by Webnode